WELLCOME TO 

Bongo Cattery's homepage

Bongo Cattery  is a small norwegian forest cat and bengal cattery located in Central Europe, in Budapest. All or cats have pedigrees and are free from genetic diseases. They have acess to our entire home and we dont use cat-roms. We strive for providing them a lot of love and care, to become as happy and harmonic companions as possible.


It's not just somatic health that matters, when we chose which cat to breed. According to our oppinion, it's better to only breed cats who are chereful, qurious and open to experiences. And to only breed the cat as long as she feel good with having litters.


Our goal is to make both the kittens and owners happy!Cats are our passion and we love to beed!


By a small cattery we meen that we live together with 3-4 cats, and have a lot of time to love them, play with them. We have enough time and space to spend autencic individual quality time with them, and know them well, one by one. We love to play with them, I truly belive a healthy passion is a something, that curies our souls. We would like to share this with others.

Különlegees Gondoskodás


A különleges gondoskodás a kölcsönös szeretet és tiszteleten nyugszik. Nem csak cicáink alkalmazkodnak hozzánk, hanem mi is tiszteletben tartjuk szokásaikat. Például az asztalra és a mosogatóra nem mehetnek fel, de magas macskapolcokat építettünk a konyhában és a nappaliban. Közös megegyezéssel van egy földes cserép, ami az övék. Különböző almok közül válogathatnak, és szükség esetén segítünk konfliktusokat megoldani köztük pozitív társítással. Tüzeléskor is megvannak a jelölőhelyek, amelyeket tiszteletben tartunk. Ezekre főként Mangónak és Gingernek van szüksége. 

ETETÉS


Minőségi, 80%-os állati fehérjét tartalmazó tápot, nyers húst és magas hústartalmú konzerveket kapnak. Konzervek sajnos szükségesek, mert a nyers hús nem tartalmazza a megfelelő vitamin és ásványi anyagot, amit a cicák igényelnek.


Read More

ÁPOLÁS


Norvég erdei cicáink imádják a fésülgetést, mintegy nyalogatásként fogadják. Jó szőrminőségük miatt azonban nem gyakran csomósodik bundájuk, ennek ellenére szívesen veszik a fésülgetést. 


Read More

TANÍTÁS


Mind a Bengáli, mind a Norvég erdei kifejezetten okos macskafajta. Nagyon is igénylik a tanítást. Fontos, hogy csak a jutalmazást lehet alkalmazni. A büntetés a gazdi iránt érzett bizalmat károsítja,  és hosszútávon nem eredményes.


Read More


"Több Zen mesterrel éltem - mindegyikük macska volt." 


ECKHART TOLLE