Üdvözöljük a

BongoMacska tenyészet honlapján

Bongo Cattery egy kis Norvég erdei és Bengáli macska tenyészet Budapesten. Minden macska törzskönves, genetikailag tesztelt és állatorvos által teljes körüen ellátott. Próbálunk minél boldogabb életet nyújtani számukra. Cicáink velünk laknak, ágyunkban alszanak és hozzáférésük van a teljes lakóterületünkhöz. Nincsenek cicaszobák vagy ketrecek. 


Nem csak a testi egészség számít, amikor kiválsztjuk a tenyész cicákat. Véleményünk szerint csak a jókedvű, kíváncsi, nyitott és játékos cicákat szabad tenyészetbe vonni. Csak annyi almot vállalunk, amennyitől a mama cica is jól érzi magát.


A célunk, hogy boldoggá tegyük a jövendőbeli gazdikat és cicákat egyaránt.Macskák a szenvedélyünk és imádunk tenyészteni!


Kicsi tenyészet azt jelenti, hogy 3-4 cicával élünk együtt, és így megfelelő mennyiségű szeretetben tudjuk őket részesííteni. Mindegyikükkel személyes szeretetviszonyt tudunk fenntartani, és külön-külön egyenként tudjuk elárasztani őket gondoskodásunkkal, tanítással, játékkal. 

Nem a tenyészet a fő megélhetésünk, ezért tudjuk ezt megvalósítani.

Különlegees Gondoskodás


A különleges gondoskodás a kölcsönös szeretet és tiszteleten nyugszik. Nem csak cicáink alkalmazkodnak hozzánk, hanem mi is tiszteletben tartjuk szokásaikat. Például az asztalra és a mosogatóra nem mehetnek fel, de magas macskapolcokat építettünk a konyhában és a nappaliban. Közös megegyezéssel van egy földes cserép, ami az övék. Különböző almok közül válogathatnak, és szükség esetén segítünk konfliktusokat megoldani köztük pozitív társítással. Tüzeléskor is megvannak a jelölőhelyek, amelyeket tiszteletben tartunk. Ezekre főként Mangónak és Gingernek van szüksége. 

ETETÉS


Minőségi, 80%-os állati fehérjét tartalmazó tápot, nyers húst és magas hústartalmú konzerveket kapnak. Konzervek sajnos szükségesek, mert a nyers hús nem tartalmazza a megfelelő vitamin és ásványi anyagot, amit a cicák igényelnek.


Read More

ÁPOLÁS


Norvég erdei cicáink imádják a fésülgetést, mintegy nyalogatásként fogadják. Jó szőrminőségük miatt azonban nem gyakran csomósodik bundájuk, ennek ellenére szívesen veszik a fésülgetést. 


Read More

TANÍTÁS


Mind a Bengáli, mind a Norvég erdei kifejezetten okos macskafajta. Nagyon is igénylik a tanítást. Fontos, hogy csak a jutalmazást lehet alkalmazni. A büntetés a gazdi iránt érzett bizalmat károsítja,  és hosszútávon nem eredményes.


Read More


"Több Zen mesterrel éltem - mindegyikük macska volt." 


ECKHART TOLLE